Какво може да е общото между акумулатори и компютри?

Странно или не един кредит промени изцяло живота ми. Имам един приятел, който така се забатачи като взимаше кредит след ипотечен кредит, че направо ме беше уплашил. Бях решил в никакъв случай да не се занимавам с нещо, което се взима назаем, но една щастлива случайност промени това. По онова време аз се занимавах с нещо като фитнес център. Бях взел едно помещение под наем в къща близо до градския стадион и натрупах вътре малко уреди, една две щанги и така. Бях го кръстил с гръмкото название “До стадиона – фитнес център” и що годе работеха нещата.

Приятелката ми беше продавачка в един магазин за акумулатори, макар и тази работа да и беше невероятно противна. Разбирах я. Да работи в магазин за http://www.akumulatori.bg и по цял ден да се занимава с лапета и изнервените им майки не е работа за всеки. Или си роден за това или не.

Важното е, че макар и трудно свързвахме двата края и живеехме без какъвто и да е било кредит. Каква е щастливата случайност? Един приятел дойде при мен и ми предложи да купиме малко компютри от Тайван и да ги шитнеме в България. Когато го попитах как точно си го представя всичкото това нещо, той ми отговори, че ще вземем заем. Аз първоначално отказах, но после приятелката ми се нави и почна да ме навива и мен и понеже така погледнато тя ще носи отговорността се съгласих.

Взехме кредит, аз затворих фитнес центъра, а тя напусна магазина за детски дрехи и се озовах в Тайван. Докарахме повече от стотина компютри с кораб, разтоварихме ги във Варна и ги продадохме. Бяхме на печалба още след първия опит. Избили всички пари, с лекота върнали взетия кредит и щастливи и доволни опитахме пак. И пак се получи.

Как да не е доволен човек. Сега си живея спокойно и накратко казано си клатя краката.